Samen sterk

Samen sterk – Opvoedingslijn

Om zoveel mogelijk ouders met vragen, twijfels, een luisterend oor, een aanspreekpunt te blijven bieden, laten we jullie graag weten dat de Opvoedingslijn geopend blijft via telefoon en via mail.

telefoon van maandag tot vrijdag van 10 – 13 en van 14 – 17 uur + op donderdagavond van 19- 21 uur.

Vanaf morgen woensdag 8 april ook via CHAT.

Telkens op woensdag in de voormiddag van 10 – 12 en ’s avonds van 19 – 21 uur.

078/15.00.10

opvoedingslijn@groeimee.be

Wist je dat Hoegaarden een Baby Spa heeft.

Genieten in het water.

Little One’s is een Baby Spa en deze werd opgericht met als doel uw baby zijn motorische en mentale ontwikkeling te stimuleren. Het verlicht en heeft een verzachtende werking op klachten als reflux, krampen en constipatie. Dankzij onze gepatenteerde drijfringen kan uw baby veilig en autonoom bewegen in het chloorvrije water van 35-37 graden. De drijfringen zijn zacht en veilig, er is een inkeping waarop hun kinnetje kan rusten. Zo kunnen ze ontspannen drijven in het water, in een houding die niet schadelijk is.

Daarna volgt een sessie babymassage waarbij je baby helemaal ontspannen wordt.
Het versterkt eveneens ook de band tussen jou en jouw baby.

Voorts organiseren we ook babbelavondjes waar mama’s en/of papa’s even kunnen samenkomen en het hebben over onderwerpen die hen nauw aan het hart liggen of zorgen baren. Onze ruimtes zullen ook gebruikt worden voor opleidingen, kortom evenementen genoeg!

Sinds kort wordt er samengewerkt met een voetreflexologe, Baby reflexologie is een bewezen alternatieve geneeswijze waarbij het masseren van drukpunten onder de voeten het lichaam helpt bij pijn. Baby’s kunnen erg gebaat zijn bij voetmassage, het helpt namelijk bij bekende kwaaltjes en pijntjes zoals krampjes (obstipatie, harde ontlasting,winderigheid), astma,oorpijn, neusverkoudheden, klachten bij het tandjes krijgen en andere veelvoorkomende problemen.

Elk deel van de voet staat in verbinding met een deel van het lichaam. (Zie plaatje)

Meer lezen

Drink meer dan gewoonlijk

Eindelijk is het mooi weer! Maar het wordt ook wel heet… voor kinderen is het al snel té warm. Bescherm je kindje dus extra voor de zon, blijf op het heetst van de dag binnen en laat het zeker voldoende drinken. Hoe klein ze ook zijn, je kan ze ook al laten genieten van wat extra afkoeling. Maak voor de hele kleintjes bv. een tetradoek vochtig en laat ze er mee spelen.

 

Een teek? Wat nu?

Met de komst van de zon is het tijd om uit onze winterslaap te ontwaken. En wat is er leuker dan een fikse boswandeling? Geniet ervan, maar hou in het achterhoofd dat ook de teek uit zijn winterslaap ontwaakt.

Wat is een teek?

Een teek is een minuscuul klein, spinachtig diertje dat leeft in bossen, parken, velden en tuinen. Hij zet zich vast op onze huid, en nestelt zich op de warmste plekjes.

Een tekenbeet voel je meestal niet, daarom is het belangrijk om na een dag in de natuur je goed te controleren op ongewenste medereizigers. Vaak ontstaat op de plaats van de tekenbeet kort erna een rood vlekje. Het wordt meestal niet groter dan twee centimeter en verdwijnt binnen twee weken.

Meer lezen