Genieten in het water

Little One’s is een Baby Spa en deze werd opgericht met als doel uw baby zijn motorische en mentale ontwikkeling te stimuleren. Het verlicht en heeft een verzachtende werking op klachten als reflux, krampen en constipatie. Dankzij onze gepatenteerde drijfringen kan uw baby veilig en autonoom bewegen in het chloorvrije water van 35-37 graden. De drijfringen zijn zacht en veilig, er is een inkeping waarop hun kinnetje kan rusten. Zo kunnen ze ontspannen drijven in het water, in een houding die niet schadelijk is. Daarna volgt een sessie babymassage waarbij je baby helemaal ontspannen wordt. Het versterkt eveneens ook de band tussen jou en jouw baby.

Voorts organiseren we ook babbelavondjes waar mama’s en/of papa’s even kunnen samenkomen en het hebben over onderwerpen die hen nauw aan het hart liggen of zorgen baren. Onze ruimtes zullen ook gebruikt worden voor opleidingen, kortom evenementen genoeg! Sinds kort wordt er samengewerkt met een voetreflexologe, Baby reflexologie is een bewezen alternatieve geneeswijze waarbij het masseren van drukpunten onder de voeten het lichaam helpt bij pijn. Baby’s kunnen erg gebaat zijn bij voetmassage, het helpt namelijk bij bekende kwaaltjes en pijntjes zoals krampjes (obstipatie, harde ontlasting,winderigheid), astma,oorpijn, neusverkoudheden, klachten bij het tandjes krijgen en andere veelvoorkomende problemen. Elk deel van de voet staat in verbinding met een deel van het lichaam. 

 

Samen sterk – Opvoedingslijn

Om zoveel mogelijk ouders met vragen, twijfels, een luisterend oor, een aanspreekpunt te blijven bieden, laten we jullie graag weten dat de Opvoedingslijn geopend blijft via telefoon en via mail.

 

Telefoon  (078 15 00 10)  
maandag  10.00 – 13.00 14.00 – 17.00   
dinsdag  10.00 – 13.00 14.00 – 17.00   
woensdag  10.00 – 13.00 14.00 – 17.00   
donderdag  10.00 – 13.00 14.00 – 17.00  19.00 – 21.00
vrijdag  10.00 – 13.00 14.00 – 17.00   
Chat  
woensdag      
dinsdag      
woensdag  10.00 – 12.00   19.00 – 21.00
donderdag      
vrijdag      

 

Wist je dat Hoegaarden een Baby Spa heeft.

Genieten in het water.

Little One’s is een Baby Spa en deze werd opgericht met als doel uw baby zijn motorische en mentale ontwikkeling te stimuleren. Het verlicht en heeft een verzachtende werking op klachten als reflux, krampen en constipatie. Dankzij onze gepatenteerde drijfringen kan uw baby veilig en autonoom bewegen in het chloorvrije water van 35-37 graden. De drijfringen zijn zacht en veilig, er is een inkeping waarop hun kinnetje kan rusten. Zo kunnen ze ontspannen drijven in het water, in een houding die niet schadelijk is.

Daarna volgt een sessie babymassage waarbij je baby helemaal ontspannen wordt.
Het versterkt eveneens ook de band tussen jou en jouw baby.

Voorts organiseren we ook babbelavondjes waar mama’s en/of papa’s even kunnen samenkomen en het hebben over onderwerpen die hen nauw aan het hart liggen of zorgen baren. Onze ruimtes zullen ook gebruikt worden voor opleidingen, kortom evenementen genoeg!

Sinds kort wordt er samengewerkt met een voetreflexologe, Baby reflexologie is een bewezen alternatieve geneeswijze waarbij het masseren van drukpunten onder de voeten het lichaam helpt bij pijn. Baby’s kunnen erg gebaat zijn bij voetmassage, het helpt namelijk bij bekende kwaaltjes en pijntjes zoals krampjes (obstipatie, harde ontlasting, winderigheid), astma,oorpijn, neusverkoudheden, klachten bij het tandjes krijgen en andere veelvoorkomende problemen.

Elk deel van de voet staat in verbinding met een deel van het lichaam. (Zie plaatje)

Sinds kort wordt er samengewerkt met een voetreflexologe, Baby reflexologie is een bewezen alternatieve geneeswijze waarbij het masseren van drukpunten onder de voeten het lichaam helpt bij pijn. Baby’s kunnen erg gebaat zijn bij voetmassage, het helpt namelijk bij bekende kwaaltjes en pijntjes zoals krampjes (obstipatie, harde ontlasting,winderigheid), astma,oorpijn, neusverkoudheden, klachten bij het tandjes krijgen en andere veelvoorkomende problemen.

Contact gegevens:

Little One’s Spa en Wellness
Bostsestraat 3
3321 Outgaarden (Hoegaarden)

Telefoonnummer: 0493 85 02 47
Email :  info@littleoneswellness.be
Facebook :  Little One’s Spa & Wellness

Drink meer dan gewoonlijk

Eindelijk is het mooi weer! Maar het wordt ook wel heet… voor kinderen is het al snel té warm. Bescherm je kindje dus extra voor de zon, blijf op het heetst van de dag binnen en laat het zeker voldoende drinken. Hoe klein ze ook zijn, je kan ze ook al laten genieten van wat extra afkoeling. Maak voor de hele kleintjes bv. een tetradoek vochtig en laat ze er mee spelen.

 

Een teek? Wat nu?

Met de komst van de zon is het tijd om uit onze winterslaap te ontwaken. En wat is er leuker dan een fikse boswandeling? Geniet ervan, maar hou in het achterhoofd dat ook de teek uit zijn winterslaap ontwaakt.

Wat is een teek?
Een teek is een minuscuul klein, spinachtig diertje dat leeft in bossen, parken, velden en tuinen. Hij zet zich vast op onze huid, en nestelt zich op de warmste plekjes. Een tekenbeet voel je meestal niet, daarom is het belangrijk om na een dag in de natuur je goed te controleren op ongewenste medereizigers. Vaak ontstaat op de plaats van de tekenbeet kort erna een rood vlekje. Het wordt meestal niet groter dan twee centimeter en verdwijnt binnen twee weken.

Wat kan je doen?
Je neemt dus best enkele voorzorgsmaatregelen: blijf op de paden, draag een lange broek en gebruik insectenwerende middelen. Als je toch een teek ontdekt, verwijder hem dan meteen, want van tekenbeten kan je ziek worden.

Hoe verwijderen?
Verdoof of ontsmet de teek niet met alcohol, olie, nagellak of andere middelen. Grijp de teek met een tekenverwijderaar of pincet. Heb je die niet voorhanden, doe het dan met je vingers. Neem de teek vast bij de kop. Trek hem voorzichtig in één rechte beweging uit de huid. Zorg ervoor dat je zijn lijf niet samenknijpt. Maak na het verwijderen van de teek het wondje schoon met water en zeep. Ontsmet het daarna met een product op basis van alcohol (70 %) of op basis van chloorhexidine. Noteer de datum van de tekenbeet. Eventuele symptomen in geval van besmetting kunnen pas een hele tijd later optreden.

Wanneer naar de dokter?
Ga langs bij je huisarts als je de teek zelf niet verwijderd krijgt, als er tot enkele weken na de beet een rode vlek ontstaat die geleidelijk groter wordt en als je na de beet last krijgt van een grieperig gevoel.

Een vaccin tegen teken?
In sommige streken komen teken voor die een virus kunnen overdragen dat tekenencefalitis veroorzaakt. Hiertegen bestaat een vaccin. Dit vaccin is aanbevolen als je reist naar Centraal- en Oost-Europa, of sommige landen in Noord-Europa, en als je veel buitenactiviteiten plant.

Meer info: Voor meer informatie over de symptomen en de behandeling van tekenbeten: www.cm.be/tekenbeet.